Medlemmar

Klubbens historia

Några viktiga årtal för Lions Club Staffanstorp

1964: Börjar några entusiaster i Staffanstorp diskutera att bilda en Lions Club i Staffanstorp. Klubbens officiella charterdatum är 7 april 1964. Den 29 september samma år hålls en charter-(bildande-)högtid i Nevishögs kyrka och därefter på Gästis i Staffanstorp. Den nybildade klubben har 19 medlemmar. Av dessa 19 finns fortfarande två kvar som klubbmedlemmar.

1971: Startar Lions Bonnamarknad i Staffanstorp av Lions Club. Aktiviteten initieras av lionbroder K-G Nilsson och drivs de första åren tillsammans med UIV (Ungdomsidrottens vänner). Denna majaktivitet lockar varje år ca 20 000 besökare. Lions Bonnamarknad är vår absolut största aktivitet och inkomstkälla.

1996: Startar klubben Kulturnatten som initieras av lionbröderna Hans Nilsson och Conny Lindhe. Kulturnatten är en aktivitet som sträcker sig över en enda fredagskväll, men som engagerar hela vårt samhälle och får flertalet kommuninnevånare att ge sig ut på gatorna för att ta del av de olika kulturella aktiviteterna. Köper man dessutom en konstlott, ja då är chansen stor att vinna värdefull konst under kvällen.

Lions Club Staffanstorp består av 35 medlemmar.

2014: Firade klubben 50:års jubeleum

Comments are closed.
Translate »