Press

 

Pressmeddelanden

Presskontakter

Hans Wentzel
Lions Club Staffanstorp
PR/ Stip.komm.
Lutavägen 12
24542 STAFFANSTORP
Tel 0733 91 51 00
E-mail hans.wentzel@telia.com


 

Staffanstorp 2014-04-22

Lions Club Staffanstorp firar sin 44:e Bonnamarknad.

Ett av de årligt återkommande vårtecknen är när Lions Club Staffanstorp arrangerar Lions Bonnamarknad. Den 9 -11 maj är det upplaga nummer 44 som går av stapeln i Staffanstorps Centrum. Nytt för året är att ett tivoli för de mindre kommer att förläggas till Bråhögsplatsens parkering vid den del som ligger i anslutning till SE-bankens kontor.

Storgatan kommer att fyllas med marknadsknallar redan fredag kväll. Invigning sker på lördagen kl. 11:15. Staffanstorps musikkår tillsammans med Drillflickorna marscherar genom centrum fram till Torget där invigning sker. I vårt serveringstält kommer på fredagskvällen Super Sale att spela. Scenframträdande har man både lördag och söndag med olika grupper och artister. En av dessa är Lasse Sigfridsson, känd från Lasse Stefans orkester, Rupert Knödl und seine Original Gulaschbarone med Tyrolermusik samt olika uppvisningar. Lördagskvällen underhåller EnJoy i tältet. En av söndagens höjdpunkter är utdelningen av Lions Stora Stipendium på 20000 kronor. Lions välbesökta loppmarknad har öppet mellan 11.00 och 13.00 på söndagen. Platsen för denna är f.d. Sockerbruket på Dalbyvägen.

Givetvis kommer man att ha tivoli och försäljning av varor hos knallarna. I Lions serveringstält på Torget kan man få sig lite till livs av både mat och dryck.

Storgatan stängs av mellan Bråhögsplatsen och Kyrkogatan för biltrafik kl. 15:30 på fredagen för att åter öppnas kl. 19:00 på söndagen. Busslinjens hållplats på Valhallavägen kommer att vara indragen under tiden.

Ytterligare information finns att få på www.lionsstaffanstorp.se och www.skanetrafiken.se

Alla hälsas välkomna till festlig och trivsam Lions Bonnamarknad och loppmarknad!

 

Lions Club Staffanstorp

PR kommittén


Staffanstorp 2014-03-04

lionlogo_2c.giflionlogo_2c.gifLIONS CLUB STAFFANSTORP

 LIONS STORA STIPENDIUM

2014

 

Lions Club Staffanstorp har beslutat att, i samband med klubbens 50-årsjubileum, utdela vårt stora stipendium till en eller flera stipendiater.

Stipendiet är avsett att belöna och stimulera såväl enskilda som grupper för utförda eller pågående idrottsliga, kulturella eller samhälleliga insatser. Stipendiet riktar sig till både aktiva utövare och ledare.

Stipendiet kan endast utdelas till personer boende eller verksamma i Staffanstorps kommun. Du kan själv ansöka eller föreslå någon/några som du anser är lämplig.

Ansökan/förslag, med information om varför de föreslagna skall tilldelas LIONS STORA STIPENDIUM, skall vara oss tillhanda senast fredagen den 4 april 2014.

För att insänt förslag skall beaktas, måste förslagsställarens namn, adress och telefonnummer anges.

Förslag eller ansökan ställs till:

Lions Club Staffanstorp
C/O  Hans Wentzel
Lutavägen 12
24542 Staffanstorp
Tel 0733 -91 51 00
E-post: Via vår hemsida Lionsstaffanstorp.se ”Kontakta oss” (Välj “Stipendium” i menyn)
 
 
lionlogo_2c.gif

lionlogo_2c.gif

 

 

 


Staffanstorp 2014-01-17

Lionsklubbarna i Skåne når goda insamlingsresultat

Lionsklubbarna i Skåne är flitiga med aktiviteter för att samla in pengar. De insamlade medlem skickas till de katastrofdrabbade på Filippinerna för humanitärt bistånd. Hjälpbehovet är ännu enormt varför ansträngningarna att samla in pengar fortfarande är stora från Lions sida.

Lionsklubbarna i Skånes har tillsammans under hösten samlat in närmare 600 000 kronor vilket vi är mycket stolta över. Lions Club Staffanstorp bidrar med drygt 60 000 kronor i detta belopp. Till detta resultat tackar vi alla er som skänkt en slant i våra bössor, gjort inköp på loppmarknader, deltagit i olika arrangemang inför julen, osv.

Detta goda resultat sporrar Lionsmedlemmarna till att anstränga sig ytterligare i sin strävan att samla in medel för hjälpbehövande.

Lions Club Staffanstorp tackar alla som hjälpt till och stöttat vår verksamhet!

District_301-B1___Flickr_-_Photo_Sharing_

Lions klubbar på Filippinerna organiserar hjälpinsatserna efter tyfonen Haiyan.

District_301-B1___Flickr_-_Photo_Sharing_

Lions på väg ut på landsbygden med sina hjälpinsatser efter tyfonen Haiyan.

 

 


 

Staffanstorp 2014-01-14

LIONS LOPPMARKNAD 2014

Nästa Loppmarknad äger rum söndagen den 9 februari 11.00-13.00. Lions Club Staffanstorp säljer de saker som har skänkts av kommunens invånare och andra. Alla intäkter går oavkortat till olika välgörande projekt. Lions loppmarknad äger rum på Sockerbruksområdet, Dalbyvägen 22, Staffanstorp Hitta till oss via Google Maps.

VARMT VÄLKOMNA!


Staffanstorp 2013-12-14

DU TJEJ OCH KILLE HAR NU CHANSEN ATT SÖKA LIONS RESESTIPENDIUM.

 

Lions Club Staffanstorp inbjuder dig att söka ett resestipendium genom Lions Clubs Internationella ungdomsutbytesprogram. Lions Club utser kandidaterna efter insänd ansökan.

Stipendiaterna får under sommaren 2014 delta i ett av Lions arrangerat ungdomsläger i något europeiskt land. I anslutning till lägret får man, före eller efter, möjligheten att vistas hos en värdfamilj. Stipendiet omfattar två till tre veckor sammanlagt.

Vi har sökt lägerplatser i följande länder: Turkiet, Ungern, Slovenien samt något av de Baltiska länderna eftersom vi tror att dessa länder kan vara av intresse för dig att lära känna lite närmare. På lägret träffar du ungdomar i din ålder och då från olika länder. För ögonblicket kan vi dessvärre inte ange någon exakt tidsperiod för lägret, men den informationen kommer i god tid före avresan.

Vad gäller för den sökande?

Du skall vara mantalsskriven i Staffanstorps Kommun.

Du skall avsluta årskurs 2 på gymnasiet under år 2014.

Du sänder in ansökan, i vilken skall anges namn, adress, personnummer, telefonnummer, E-mailadress samt en motivering till varför just Du skall tilldelas stipendiet. Denna skall vara inkommen till Lions Club senast den 25 januari 2014.

Du tar del av LIONS idé och vad den står för innan du reser. Om detta informeras du i god tid av Lions Club.

Du besöker Lions Club Staffanstorps månadsmöte efteråt. Där redovisar Du dina upplevelser och erfarenheter av lägervistelsen.

Lions Club bekostar hela vistelsen d.v.s. resa, uppehälle samt fickpengar. 

Din ansökan skickar du in via vår hemsida Lionsstaffanstorp.se. Du går in på ”Kontakta oss” där du finner ett dokument att skriva din ansökan.

Med LIONhälsning

 

Hans Wentzel

Stipendiekommittén


Staffanstorp 2013-11-27

Pressrelease

TJUVAR STAL LIONS JULCHOKLAD  FÖR VÅRA 80-ÅRINGAR.

Lions Club Staffanstorps klubblokal på Sockerbruksstaden utsattes på söndagskvällen för ett inbrott. Någon eller troligtvis några flinka figurer har klippt upp staketet bakom byggnaderna, kört in med en bil, brutit upp de flesta dörrar och åstadkommit skador på byggnaden. Den nya TV-apparaten stals och vad mera, som man inom Lions Club anser är mest tragiskt, är att ca.170 kartonger med Lions Julchoklad försvann. Just i dagarna skulle dessa delas ut till våra pensionärer. Allt stöldgods har fraktats iväg ut genom hålet i staketet.

Man kan hoppas att någon iakttar om dessa kartonger delas ut till någon som inte är berättigad till en kartong, eller att dessa kommer ut till försäljning. Vi ber att i så fall meddela detta till LIONS CLUB STAFFANSTORP.

Lions Vice President Joachim Wingårdh är bestört över händelsen och han säger i sitt uttalande att: ”Det som hänt är otroligt tråkigt, att vi har personer som tillgriper dessa chokladkartonger som är ämnade för våra pensionärer. Vi står inför ett stort problem nu eftersom det inte finns en chans att skaffa nya sådana före jul. Vi kommer omgående att undersöka möjligheterna för att skaffa en ersättning för de kartonger som stulits så att våra pensionärer ändå får sin julgåva denna jul ”.

Från LIONS CLUBS sida ber vi allmänheten att hålla utkik efter dessa stulna chokladaskar. Eftersom de som stulit dessa, knappast kan äta upp innehållet själva, kan vi förvänta oss att kartongerna kommer att dyka upp i något sammanhang. Vi tar gärna emot tips, även anonyma, för att hitta de skyldiga via mail på lions@lionsstaffanstorp.se eller telefon 046- 25 51 10.

 

Insänt av:

Hans Wentzel

PR/ stip. Kom.

Joachim

Vice President Joachim Wingårdh visar hur kartongerna ser ut.

 


 

Staffanstorp 2013-11-15

RUBRIK

LIONS CLUB STAFFANSTORP SKÄNKER 50 000 KRONOR

På Lions Club Staffanstorps senaste månadsmöte, beslöts att skänka 50 000 kronor till den orkandrabbade befolkningen på Filippinerna. Lions Club har vid ett antal olika tillfällen skänkt pengar till olika katastrofområden i världen som till exempel jordbävningarna i Chile, Haiti, Japan med flera.

Inom Lions Club känner vi att det är behjärtansvärt att kunna stödja dem som har det svårt och det känns bra att kunna bidra med dessa 50 000 kronor. I Lions anda ligger att stödja och tjäna dem som har det svårt. Även om det är en droppe i havet som vi skänker, behövs även denna gåva som en del i de stora resurser som krävs för att de som överlevt, skall kunna återgå till dräglig tillvaro.

Läs mer om Lions Club Staffanstorps verksamhet

Filippinerna

Lionklubbar i hela Filippinerna arbetar outtröttligt för att ge nödhjälp och mat till tiotusentals människor som drabbats av denna fruktansvärda tyfon.

 

 


 

 

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This