Hjärtstartare

Om ni någon gång skulle behöva en hjärtstartare skall du leta den gröna skylten med hjärta och blixt.

Från SR/Vetenskapsradion den 4 augusti 2016:

Helt oväntat startar en oviss kamp mot tiden. Krister Näslund är en av tusentals svenskar som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Vad krävs för att fler ska överleva, och hur kan forskningen rädda fler?

Varje år får ca 10 000 personer hjärtstopp utanför sjukvården, vanligast är att det sker i hemmet. Sker hjärtstopp i offentliga lokaler ökar chanserna dramatiskt, att få igång hjärtat, där det finns tillgång till en hjärtstartare. Lions Club Staffanstorp har tidigare överlämnat en hjärtstartare till City Gross i Staffanstorp. Den finns inne vid konditoriet

Nu har även Bowlinghallen, Mc Donalds, Tempo Livs i Hjärup och Spelbutiken fått hjärtstartare eller defibrillator som den egentligen heter.

Vid alla offentliga Lions aktiviteter finns alltid en mobil hjärtstartare i beredskap.

All organisationer dit Lions Club Staffanstorp skänker hjärtstartare genomgår en introduktionskurs där kursdeltagarna får öva sig att använda utrustningen på dockor. Kursens heter “VUXEN-HLR MED HJÄRTSTARTARE”. På kursen går man igenom HLR,  som står för hjärta-lungräddning, användningen av defibrillator samt luftvägsstopp.

Det är inte lätt att ge någon 100 kompressioner per minut någon längre tid. Av denna anledning är det bra om man är två som kan byta av varandra, sa övningsledaren Jonas Kristiansson, Räddningstjänsten i Staffanstorp.

Platser där Lions Club Staffanstorp har skänkt hjärtstartare

CityGross

Spelbutiken

McDonalds

Bowlinghallen

Tempo Livs i Hjärup

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This