Invigning av Bonnamarknaden den 5 maj

Den har kallats för Staffanstorps säkraste vårtecken, folkfesten som lockar 20 000 personer att ge sig ut i Staffanstorps majsol. Nu är det äntligen dags för den 42:a Bonnamarknaden!

-Det är en fest som alla är inbjudna till och där alla är VIP-gäster, säger årets Bonnamarknadsgeneral Claes de la Motte.
Fredagen den 4 maj rivstartar evenemanget med Pedalens Pågar på Torget och Axels Tivoli drar som vanligt igång karusellerna vid Centralskolan.
På lördagen invaderas byn av närmare hundratalet knallar som erbjuder allt från marknadsgodis till strumpor och däremellan en uppsjö av varor du inte visste att du behövde, men känner att du vill ha. Kom och fynda!
Att presentera allt som händer under dessa tre glädjefyllda majdagar skulle kräva flera sidor i tidningen, men som sig bör finns Staffanstorps Musikkår och Drillflickorna på plats. Hur skulle Bonnamarknaden te sig utom dessa Staffanstorps stoltheter?
-Serveringstälten bjuder generöst utrymme, liksom sittplatserna under bar himmel, men de kommer som vanligt inte att räcka till när dragplåstret Dan Hylander äntrar scenen på lördagskvällen, säger Claes och tillägger att det är ju ett kärt bekymmer.
För musikälskaren bjuder Bonnamarknaden också på dragspelsmusik med såväl Sega Gubbar som Staffanstorps Dragspelsklubb, härlig bumpa-bumpa med Rupert Knödl und seine Original Gulaschbarone, välkända hits med Jo Pa Joz Coverband och flera uppträdanden av Kommunala Musikskolan.
På söndagen den 6 maj är det traditionell Lions-loppis. Som vanligt gäller det att vara ute i god tid och att ha gott om spring i benen om du ska hinna först till de bästa fynden. -Vi garanterar varken en äkta Van Gogh bland tavlorna eller Elvis första gitarr på musikavdelningen, men du har vårt ord på att det går att fynda! lovar general de la Motte.
Från morgon till kväll sjuder Staffanstorp av liv. På Torget kan du jympa med Friskis & Svettis, eller ta några stapplande provsteg när Crazy Legs Linedancers drar igång sin fartfyllda uppvisning.
Och naturligtvis finns bröderna från Lions Club Staffanstorp med under alla timmar. De berättar gärna om sina insatser för en bättre och mänskligare värld; narkotikasökhundarna som arbetar för Tullverket, de blå katastroftälten i världens mest olycksdrabbade hörn, brunnarna som borras i Afrika, bidragen till Nattvandrarna i Staffanstorp och alla andra viktiga projekt som de engagerar sig i.
-Och som vi kan engagera oss i tack vare alla glada och sympatiska människor som kommer till våra engagemang som Bonnamarknaden, Kulturnatten eller våra loppmarknader. Det är ni, som genom att roa er, äta, dricka och fynda på loppis eller hos knallarna, gör det möjligt för oss att hjälpa där det behövs som mest. Glöm inte att vara stolta över ert bidrag, hur roligt ni än har på Bonnamarknaden, hälsar Claes de la Motte.
Källa: Spegeln
Program Bonnamarknaden 2012
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This