LIONS CLUB STAFFANSTORP BESÖKER SIN VÄNKLUBB I HILDESHEIM TYSKLAND.

Lions Club Staffanstorp firar i år 35 år med sin vänklubb i Hildesheim, Tyskland.

Det vare av en slump som klubbarna sammanfördes. En Lionbroder, Per-Ove Kjellborn från Staffanstorp var på resa i trakterna men hans bil gick sönder just i Hildesheim. Som en Lion, har man bröder och för den delen även systrar nu för tiden spridda över hela jorden. Vår Per-Ove råkade av en händelse en Lionbroder  från just Hildesheim. Han berättade att hans bil strandat och att han inte kunde köra vidare hem till Staffanstorp. Jawohl, sa Lionsbrodern från Hildesheim, det är klart jag skall hjälpa dig tillrätta. Men, var skall du bo i natt? Har du fixat hotell?

Svaret blev ett nej. Då är du välkommen hem till oss!

Nåja, det blev en trevlig kväll och dagen efter fixades bilen efter assistans av Hildesheimarn. Denna episod blev startskottet för en lång och fortfarande trogen vänskap.

Veckoslutet den 5 september reste 10 Lions med respektive ner till Hildesheim för att besöka vännerna där. Som vanligt, mycket varmt välkomna, träffades vi hos en av Lionbröderna i hans trädgårdsmästeri och orchidéodlingar. Samtidigt med oss från Staffanstorp, träffade vi Lions  Club Dresden, vilken också är en vänklubb till Hildesheimklubben.

Lördagen ägnades åt ett besök på Hildesheimer Dom och Dom-muséet där. Muséet är nyrestaurerat och var en fantastisk upplevelse. Dessutom fick vi avnjuta en orgelkonsert i kyrkan, magnifikt!

Lördagskvällen avslutades med en middag på en restaurang som serverade utmärkt god mat. Samma fenomen infann sig som på fredagen, fullt ös som man säger. Tiden går fort när man har roligt och detta stämmer i allra högsta grad när det gäller umgänget med våra tyska vänner!

Det fina med vår relation med vår vänklubb är att vi bos hemma hos varandra och att vi reser i en hyrd buss för att på så sätt minska våra kostnader som vi själva står för.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This