HUR OCH VARFÖR BLEV JAG EN LIONS CLUB MEDLEM?

Vi har på senare tid märkt av att allt fler frågar oss hur man blir medlem i Lions Club och därför bad vi några av våra medlemmar att berätta lite om detta.

Vi träffar Eva Nero, 57 som är ny medlem sedan 2014 och Per Bengtsson, 49 som blev medlem 2008 för att höra efter hur de blev medlemmar och framför allt, varför de sökte sig till Lions och Lions Club Staffanstorp.

Eva_Pelle 2Eva berättar att hon och familjen flyttade till Staffanstorp 1988 från Malmö. Som ny i Staffanstorp tar det lite tid innan man gör nya bekantskaper men Eva upptäckte att vid vissa tillfällen var det herrar iklädda gula jackor som ordnade olika jippon i Staffanstorp. Lions Bonnamarknad var ett sådant och Lions Loppis var ett annat. Dessutom arrangerades andra aktiviteter med några månaders mellanrum varje år.

Per är också en medlem som tillsammans med sina föräldrar flyttade till Staffanstorp redan 1972.

Per talar om att han vuxit upp i Staffanstorp och som pojke minns han glasklart att när det var dags för Lions Bonnamarknad för då var det fest. Han hängde nere i byn för att se när allt hände med uppsättningen av tivolit, uppackningen inför Loppisen på Torget och alla andra förberedelser som gjordes. Det var alltid lite speciellt med dessa höjdpunkter på byn.

Eva instämmer i vad Per nämner om Lions aktiviteter och att jag ibland undrade vad man egentligen sysslade med och vart alla de pengar man fick in tog vägen.

Per säger skrattande, att för mig var det en massa ”Gula, gamla gubbar” som ordnade och donade med marknaden och loppisarna.

Eva, hur kom du i kontakt med Lions i Staffanstorp? 

Jag känner en man som bodde på samma område som jag tidigare och vi sågs och vi kom att tala om LIONS. Michael Larsson som han heter, inbjöd mig till ett av klubbmötena som jag sedan fortsatte att besöka, säger Eva. Jag fick reda på lite mer om Lions och vad man sysslar med. Jag arbetar inom sjukvården i mitt civila liv och jag ser det sociala engagemanget hos alla dessa ”Gula Jackor” och det tilltalar mig. Jag är intresserad av människor och tycker om att engagera mig. Jag förstod att LIONS är en organisation, som bildades i Sverige som första land i Europa redan 1947 och har bistånd i olika former som målsättning.  Lions-organisationen grundades redan 1917 i USA. Det handlar både om lokalt i kommunen, nationellt såväl som internationellt, men det bästa av allt är att alla insamlade pengar går oavkortat direkt till hjälpbehövande utan administrativa kostnader. Detta gör att det är extra roligt att engagera sig. Sen skall vi inte glömma det goda kamratskapet som råder i vår klubb.

Och du Per, hur var det för dig då?

Eva_Pelle 1Ja, det var likt vad Eva nyss berättade. Jag och en granne till mig i vårt bostadsområde Mats Wahlström, lärde känna varandra och han var med i Lions Club Staffanstorp. Han inviterade mig till ett klubbmöte och sedan var det klippt.

Mats tog med mig på möten i olika kommittéer och möten och så där höll det på i cirka ett års tid. Jag fick lära mig en hel del om hur det fungerar inom Lions och de olika aktiviteterna. Mats var min mentor och vi trivs fortfarande mycket bra med varandra och jobbar bra ihop. Jag har samma åsikt om Lions som Eva har.

Jag är den yngste i klubben och här har vi ett litet dilemma, den höga medelåldern. Dagens samhälle ställer höga krav på familjen. Barn skall skjutsas, dagis har föräldramöte o.s.v. vilket gör att utöver detta och ett arbetsliv som kräver ett högt tempo som gör att man inte orkar med att ytterligare engagera sig. När denna period i livet är avklarad kanske ett alternativ är, att aktivera sig själv och bli en LION-medlem.

Eva framhåller att hon tycker det är trevligt sätt att umgås på, genom gemensamt arbete då vi har våra aktiviteter och då vi roar oss själva på egen bekostnad.

Per instämmer och tycker att det är bra att vi nu får kvinnor som nya medlemmar i vår klubb. Jag själv har arbetat inom sjukvården större delen av mitt vuxna liv och där har vi en bra blandning av kvinnor och män och jag är övertygad om att detta vitaliserar vår klubb.

Avslutningsvis vill både Eva och Per framhålla, att du som känner att du kanske skulle kunna tänka dig att bli en LION, så gör slag i saken. Du kvinna och man är mycket välkomna att kontakta någon av oss alla LIONS för att lyssna till vad vi kan erbjuda och framför allt vad Lionsorganisationen står för. Man blir aldrig för gammal att gå med i LIONS. Att jobba ideellt på volontärbasis är inte dumt alls. Våra klubbkamrater har i regel en grundfilosofi om hur man kan hjälpa dem som har det svårt i vår omvärld. Detta gör att vi alla strävar i samma riktning och gör att vi känner en gemenskap med varandra.

Besök gärna vår hemsida; Lionsstaffanstorp.se Här kan du se vad som händer inom Lions Club Staffanstorp och vilka aktiviteter som är aktuella.

Du är också välkommen till Lions Club, världens största serviceorganisation. Skicka in din intresseanmälan nu! Vi bjuder in dig till en informationsafton med tilltugg och berättar om Lions Clubs verksamhet, lokalt, nationellt och globalt.

Lions Club Staffanstorp

Eva_Pelle

Eva Nero i glatt samspråk med Per Bengtsson om att vara en LION.

 

Text och foto: Hans Wentzel

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This