invigning-ronald-mcdonalds-4

Sju ytterligare rum i den nya utbyggnaden. Foto Leif Persson

Den 7 september, invigdes utbyggnaden av Ronalds McDonald Hus vid universitetssjukhuset i Lund. Det har funnits ett stort behov av fler rum för att kunna hjälpa ännu fler familjer med svårt sjuka barn att bo i en hemlik miljö nära sjukhuset i Lund. Alisa, idag tre år, har tillsammans med sin familj bott längst i huset och hon klippte bandet tillsammans med Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

Sedan starten 2003 har 6500 familjer bott i huset i Lund. Utbyggnaden innebär att det nu finns totalt 27 familjerum. Boendet ger barnfamiljer en möjlighet att vara tillsammans under behandlingstiden på sjukhuset och möjlighet till en gemenskap med andra familjer i en liknande situation.

invigning-ronald-mcdonalds-2

Från vänster: Hanna Sandels, Ronald McDonalds barnfond och verksamhetsansvariga Jennie Norén. Foto: Leif Persson

– Det är glädjande att vi äntligen har möjlighet att erbjuda ytterligare sju rum, vilket ger fler familjer ett hem hemifrån under en svår tid i livet. Vi har tidigare behövt tacka nej till flera familjer varje vecka, men utbyggnaden gör att vi förhoppningsvis slipper detta framöver, säger Jennie Norén, verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Hus i Lund.

Husets utbyggnad har till 50 procent finansierats av Ronald McDonald Barnfond och 50 procent av övriga sponsorer. Huset i Lund är det tredje huset i ordningen i Sverige och det finns totalt fem Ronald McDonald Hus intill landets universitetssjukhus. Närmare 100 000 familjemedlemmar har bott i husen sedan det första invigdes för 20 år sedan.

 

 

För vissa var det bara ett hus där man kunde sova och andas ut men för oss blev det ett hem säger Viktoria och Anthony Johansson, Alisas föräldrar.

invigning-ronald-mcdonalds-3

Lions i Löddeköpinge är med och arrangerar invigningen. Foto Leif Persson

Invigningen var en familjefest med underhållning och aktiviteter för barnen där Lions i Löddeköpinge var medarrangör. MFF deltog och även deras lagkapten Markus Rosenberg som tillsammans med Alisa och hennes familj klippte invigningsbandet. Alisa är det barn som bott längst i huset och familjen bodde cirka 2 år i Ronald McDonald Hus i Lund.

 

invigning-ronald-mcdonalds-1

Från vänster: Leif Persson, Ingvar Ahlström, Jennie Norén, Michael Larsson och Peter Åström

Staffanstorps Lions Club överlämnade blommor och önskade Ronald McDonalds Hus i Lund lycka till med utbyggnaden och lovade att återkomma under våren inför Påsken. Staffanstorp Lions Club har sponsrat med bidrag till verksamheten sedan huset uppfördes och arrangerar även en årlig påsk buffé för de boende.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This