Nu är vi då tillbaka till vår traditionella Bonnamarknnad för 45:e året. Den har i runda slängar inbringat tio miljoner kronor, i dagens penningvärde, som vi ograverat delat ut till behövande i världen, i Sverige och i kommunen. Vi är väldigt stolta över detta och tack alla ni som gjort det möjligt med era bidrag här på marknaden och våra andra aktiviteter under åren.

Peter Åström

Peter Åström ”General” 2015

Vi arbetar oförtrutet vidare med marknaden och är också väldigt stolta över det stöd och uppmuntran vi får från kommunen. Utan denna hade vi inte kunnat vara i centrum av Staffanstorp och inte haft den utomordentliga underhållning som äger rum på Torget utanför Rådhuset under dagarna tre. Tack Staffanstorps kommun för detta. Vår ambition är ju att i symbios med att få in medel till vår välgörande verksamhet, underhålla Staffanstorps kommuns invånare med Tivoli, Knallar, Artister, Serveringstält och Loppmarknad, allt på samma gång. Läs noga igenom detta ”Bonnamarknadsblad” och besök de attraktioner du finner intressanta.

Det är inte utan en viss stolthet att få verka som marknadsgeneral men vi är flera som planerat och och arrangerat marknaden. Vi har ju blivit ”specialister” under åren inom olika områden.

På scenen och i vårt eget serveringstält har vi som vanligt fantastiska artister, både lokala och andra allmänt kända och omtyckta sådana, se program.

Vi är också stolta att kunna dela ut vårt stora stipendium om 20 000 kr till någon välförtjänt inom kommunen. Kom och se årets stipendiater vid utdelningen på söndagen den 10 maj.

Besök vårt serveringstält där vi serverar kaffe och kaka, öl, vin, hamburgare och korv med tillbehör till facila priser. I tältet finns underhållning kvällstid med kända band.

Vi i Lions arbetar helt ideellt och gläder oss åt att kunna hjälpa människor världen över. Stora projekt som vi deltagit i den senaste tiden är Tsunamin i Filippinerna, Mässlingsprojektet, brunnsborrningar i Afrika m m. Mängder av lokala bidrag har delats ut, till skolor, SUS, stipendier, Ronald mc Donald hus, Distriktets alla projekt etc, etc. Samtidigt har vi trevligt på våra möten, genom trivsel blir arbetet än roligare.

Tre gånger om året har vi Loppmarknad. Vi samlar in överblivna ”prylar” varje lördag mellan 10 och 13. Det är fantastiskt att se hur man kan återbruka en massa saker istället för att kasta bort dem och att vi dessutom får in medel på detta. En fin sak i vårt slit- och slängsamhälle. Så lämna gärna in dina utrangerade saker du också.

Är du intresserad av denna typ av verksamhet och vill dra ditt strå till stacken, kontakta oss då via vår hemsida, www.lionsstaffanstorp.se eller prata med någon av oss på markanden. Vi behöver nya och framför allt yngre medlemmar i vår klubb.

I år fyller vår klubb 51 år. I fjor firade vi vårt 50-års jubileum med pompa och ståt på Hemvärnsgården i närvaro av 30 gäster, från kommunen, Aviatörerna (som hjälper oss med våra loppor) zonordföranden, andra lionklubbar och vår vänklubb i Hildesheim.

Glöm inte vårt loppis söndagen den 10 maj ute på sockerbruksområdet mellan kl 11 0ch 13.

Välkommen till årets ”Bonnamarknad”

Lions Club Staffanstorp

Peter Åström

”General” 2015

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This