Övning med defibrillator på provdocka  med personal från Mc Donalds.

Övning med defibrillator på provdocka med personal från Mc Donalds.

Varje år får ca 10 000 personer hjärtstopp utanför sjukvården, vanligast är att det sker i hemmet. Sker hjärtstopp i offentliga lokaler ökar chanserna dramatiskt att få igång hjärtat när det finns tillgång till en hjärtstartare. Lions Club Staffanstorp har tidigare överlämnat en hjärtstartare till City Gross i Staffanstorp. Den finns inne vid konditoriet. Vid alla offentliga Lions aktiviteter finns alltid en mobil defibrillator i beredskap.

Nu kommer även Bowlinghallen, Mc Donalds och Spelbutiken att få hjärtstartare eller defibrillator som den egentligen heter. All organisationer dit Lions Club Staffanstorp skänker hjärtstartare genomgår en introduktionskurs där kursdeltagarna får öva sig på dockor. Kursens heter “VUXEN-HLR MED HJÄRTSTARTARE”. På kursen går man igenom HLR,  som står för hjärta-lungräddning, användningen av defibrillator samt luftvägsstopp.

Det är inte lätt att ge någon 100 kompressioner per minut någon längre tid. Av denna anledning är det bra om man är två som kan byta av varandra, sa övningsledaren Jonas Kristiansson.
Kursen hölls på Räddningstjänsten i Staffanstorp.

hjartstarterOm ni någon gång skulle behöva en hjärtstartare skall ni leta efter denna gröna skylt med hjärta och blixt.

 

 

 

 

För er som vill läsa mer om Hjärtstartare eller gå kurser hur man använder en hjärtstartare så rekommenderas denna länk läs mer.

Om ni har förslag på ytterligare platser där en defibrillator kan behövas i vår kommun så får ni gärna höra av er till oss på Lions Club Staffanstorp. Ni kan skicka ett mail via “Kontakta oss”, välj Sekreteraren.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This