Lions Club Staffanstorp håller sig uppdaterad på nya trender i samhället. Syftet är att få kunskap hur omvärlden förändras och hur samhället anpassar sig till nya situationer. Denna kunskap kan sedan användas i olika projekt där Lions Clubs gör en insats.

På klubbmötet den 12 februari berättade Josefine Weber och Erika Järlesäter om sitt gemensamma företag LANTKÄK som saluför närproducerad mat från tre olika samarbetande företag.

Lantkäk3

Erika, Marie och Josefine. Foto: Lantkäk

Historien om Lantkäk började redan för 10 år sedan i en internatkorridor på ett skånskt naturbruksgymnasium.
Där fann lantbrukstjejerna Marie, Josefine och Erika genast varandra då vi alla tre hade ett stort intresse för djur och natur.

Åren gick och fortsatte på temat lantbruk tillsammans. Det blev resor med lantbruksäventyr utomlands, studier tillsammans på Alnarps lantbruksuniversitet och mycket mer därtill.

Intresset för djur och natur fanns kvar och kom att utvecklas till ett gemensamt intresse för närproducerad mat samt relationen mellan lantbrukare och konsument.

Över en bit god mat och dryck tillsammans halkade vi som vanligt in på diskussioner om svensk närproducerad mat varpå idén till Lantkäk föddes. Varför inte sälja kött från våra egna skånska gårdar då Erika har grisar på gården, Marie har får på sin gård och Josefine har dikor.

Sagt och gjort så startade vi Lantkäk som är ett webb-baserat köttlådeföretag där vi förser er konsumenter med närproducerat kött från våra fina skånska gårdar.

Köttet i våra köttlådor är framtaget med hjälp av genuin kunskap om samspelet mellan djur och natur, där vi verkar för ett öppet landskap och klimatsmart kött.

Läs mer om: LANTKÄK 

Lantkäk1

Foto: Lantkäk

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This