Jordskalvet som inträffade i lördags den 25 april klockan 11.56 lokal tid (strax efter 06 svensk tid) ungefär halvvägs mellan Katmandu och turistorten Pokhara uppmätte 7,9 på Richterskalan, enligt US Geological Survey.

ebf2aaf938a79a1ba163195bcf8eeee7

Packning och transport av förnödenheter till de drabbade

Allting skakade. Allt föll ihop. Murarna kring huvudgatan har kollapsat. Portarna till nationalarenan har rasat, säger en boende i Katmandu, Anupa Shrestha i en intervju.

Detta är den värsta naturkatastrof som Nepal drabbats av på 100 år. Vårt budskap till Nepal är “hjälp är på väg” säger Lions Internationelle president Joe Preston

Frivilliga lämnar blod till blodcentraler i Nepal

Frivilliga lämnar blod till blodcentraler i Nepal

Upp till 10.000 människor kan ha dött i det stora jordskalvet i Nepal, enligt landets premiärminister. En första FN-rapport pekar mot att åtta miljoner människor har påverkats av skalvet – och att 1,4 miljoner är i akut behov av mat och vatten.

Lions i Nepal bildar team tillsammans med Lions från grannländerna, för att få och fördela välbehövliga förnödenheter såsom mat, färskvatten, och tillfälligt skydd till de drabbade i områdena av förödelsen.

När katastrofer som denna inträffar mobiliserar Lions Club sina resurser och gör stora insatser för att minska lidandet för de drabbade. Du kan också bidra i detta arbete genom att engagera dig i Lions. Kontakta Lions Club Staffanstorp via denna länk: https://www.lionsstaffanstorp.se/intresseanmalan/

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This