Lions Club Staffanstorp har sedan Ronald Mc Donaldhuset I Lund invigdes, varit en av sponsorerna till verksamheten. Hitintills har vi skänkt dels pengar, dels skänkt förnödenheter som man haft behov av.

Vad är då Ronald McDonald Hus? Grundtanken med Ronald McDonald Hus är att vara ett komplement till barn- och ungdomssjukvården i Lund. Här kan syskon, föräldrar och ibland även det sjuka barnet bo tillsammans under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över några dagar eller månader. 
All medicinsk vård sker på sjukhuset.

I huset finns det plats för 20 familjer som alla bor i ett eget familjerum med tillhörande badrum och som gemensamt delar på kök, vardagsrum, bibliotek, tvättstuga, lekrum och datorrum.

Huset förmedlar hemkänsla, värme, lugn och harmoni, men även lekfullhet, fantasi och livslust. En lugn och harmonisk miljö gör att barn och föräldrar kan vila och hämta nya krafter.

Tidigare Påskbuffét

Tidigare Påskbuffét

Medlemmarna i Lions Club brukar bjuda på en påskbuffé som innehåller allt som hör påskmåltiden till. Våra klubbmedlemmar brukar dessutom sysselsätta de barn som befinner sig i Huset under påskhelgen. Föräldrarna uttrycker alltid sin uppskattning för den uppmuntran som de får av att få tillbringa några timmar under avspända och angenäma förhållanden tillsammans med Lionvännerna.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This