Lions Club har i dagarna startat ett nytt projekt med utdelning av reflexer till våra yngsta skolelever.

IMG_5288 (1)

Glada miner och med reflexerna i högsta hugg. Fr.v.i bild: Lycka Rosdahl, Elise Wollmér, Jasper Hansli samt Mika Danell Tottarps skola.

Tanken bakom aktiviteten är att förse våra försteklassare med reflexer för att på så sätt göra det säkrare för barnen att vistas ute. Nu när vintern och mörkret faller tidigt på eftermiddagen är det än viktigare att synas och framför allt, upptäckas i tid av trafikanterna. Det kan många gånger vara svårt att upptäcka männskor vid övergångsställen eftersom man som regel bländas av mötande trafik. En reflex gör stor nytta här men även för den delen när man är ute och går på vägar som saknar gångbanor.

Man blir uppriktigt glad över att få träffa både elever och lärare när man är ute och delar ut reflexerna, säger Hans Wentzel från Lions Club. Lärarna som jag träffar uppskattar initiativet med utdelningen och några av barnen på Tottarpsskolan frågade: ”Får vi dom”. Svaret var givet. Visst får ni reflexerna men ni måste lova att ha dem på er när ni är ute och det är mörkt. Lions Club kommer att fortsätta att dela ut reflexer till eleverna även kommande år. Följande skolor har fått reflexer: Stanstorpsskolan, Mellanvångsskolan, Anneroskolan, Baldersskolan, Borggårdsskolan, Hjärups skola, Kyrkheddinge skola samt Tottarps skola.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This