Lina kandidat till Sveriges Lucia stöder Lions

Sveriges Lucia 2011 samarbetar med Världens Barn. Alla de 7 Lucia-kandidaterna har fått själva välja ett hjälpprojekt och organisation att stödja som är med i Världens Barn. Lina Persson har valt Lions och Lions projekt i Tanzania.

– Jag stöder Lions projekt för rent vatten och BB/mödravård i Tanzania. Det är någonting jag kan ta till mig. Det känns som en självklarhet med rent vatten, men det är det inte för många. Pengarna går till enkla botemedel mot de sjukdomar som sprids med vattnet och till läkare på plats genom Lions försorg.

Lina Persson är uppvuxen i Örnsköldsvik men bor numera i Stockholm, där hon pluggar på universitet. Hon har tidigare varit med i Lions Lucia i Örnsköldsvik.  Luciatåget med Sveriges Lucia är dock det största ur publiksynpunkt.

Kröningen sker på Skansen den 3 december. Sedan blir det ett intensivt lussande på sjukhus, företag och behandlingshem. Pengarna, från företag, som kommer in från lussandet går till Världens Barn och de organisationer som är med, bland annat Lions – som sagt.

Du kan påverka om det blir Lina som blir Sveriges Lucia. Rösta genom att skicka ett SMS: lucia lina till 729 70. SMS:et kostar 20 kronor.

Läs mer om Lina och Sveriges Lucia på http://www.sverigeslucia.se/.

Sveriges Lucia har funnits sedan 1973. De drevs fram till 2001 av tidningen Året Runt. Kröningen sker alltid på Skansen och Bollnästorget i Stockholm där högtiden tros ha firats sedan 1800-talet.

 

viaLions Clubs International MD101 Sverige.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This