Lions Sverige sänder totalt SEK 225 000 till mat och vatten till svältande människor i Somalia och Kenya. 

130 000 kronor går till Somalia och 95 000 kronor till Kenya. Pengarna är insamlade av Lions från allmänheten i Sverige och sänds till Lions på plats i Somalia och Kenya. Det är sedan medlemmarna i Lions i Somalia och Kenya som sköter inköp av mat och vatten och distribuerar ut detta till de som svälter.

  • Vi får sedan fortlöpande redovisning av våra Lions-medlemmar i Somaila och Kenya, så att vi vet att pengarna kommer fram till de som behöver, säger Gunilla Persson som är ordförande för Sveriges Lions Hjälpkommitté.

Det här är ett exempel på hur Lions arbetar för att hjälpa i världen. Lions till Lions, så att man vet att pengarna når de som ska bli hjälpa. Tack vare Lions nätverk av andra Lions i hela världen, 1,4 miljoner medlemmar i 210 länder och geografiska områden, når Lions hjälp ut snabbt, med precision – man/Lions på plats/ vet i det landet som drabbats vad som behövs och säkert, rapportering sker till vad pengarna har använts.

 

Fakta om Lions: Lions Sverige är med sina 11 000 medlemmar en del av internationella Lions med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 210 länder och geografiska områden över hela världen.  Lions uppgift är att genom frivilliginsatser hjälpa andra människor, bygga broar mellan människor oavsett ras och religion och på andra sätt göra en samhällsinsats. Lokalt, nationellt och internationellt. Lions är politiskt och religiöst obundet. Lions i Sverige: Älskar att hjälpa, finns på plats och gör det möjligt. PG: 90 1948-0, Swish 9019480, Sveriges Lions är med i Svensk insamlingskontroll.

Mer information kan fås genom Lions Club Staffanstorps hemsida och klicka på ”Kontakta oss” eller ring vårt telefonnummer 046 25 51 10.

Hans Wentzel

Pr komm.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This