Lions Rent Vatten projektet arbetar vidare och projektteamet är nyligen hemkomna från en av sina många resor till Tanzania. Läs deras intressanta rapport här nedan.

[singlepic id=157 w=320 h=240 float=none]

LIONVÄNNER

Hemma igen översänds en färsk reserapport med läget för de vattenprojekt som LRV planerar, utför eller har färdigställt i Morogoro. Totalt jobbar vi i olika stadier med elva projekt som omfattar vatten till över 65 000 bybor samt 20 Skolor och 10 Hälsocentraler/BB på Tanzanias landsbygd.

Mats och jag genomförde dels avtalsgrundande möten med företrädare för de Distrikt där vi är aktiva, dels fältkontroller och mätningar för vattenprojekten. Vid mötet med vår tanzaniske revisor lämnade han en i huvudsak positiv rapport från revisionen av projekt Melela I, som sponsrats av lionsdistrikt 101-S. En i allt mycket givande resa.

För mig som senast var i Morogoro i mars 2011, framgick att LRV befäst rollen som seriös, ideell partner. Vi möts av öppna dörrar till viktiga rum och slipper vänta. Besöksplanen, som brukar få ändras efter lokala prioriteringar, följdes enligt vårt i förväg översända förslag.

Ingenjörer och tekniker som vi samverkar med inser att LRV kan bidra, inte bara med pengar, utan också med kunskap om teknik och projektdesign. De förstår våra önskemål om noggrann förplanering, säkerhet, kvalitet, vattenhushållning och kompetent förvaltning. Krav som måste uppfyllas om ett vattensystem ska fungera även på lång sikt. Flera tekniska frågor klarlades och vi hade bra samtal om hur enkel driftstyrning kan minska dieselkostnader och pumpslitage och göra pumpvaktens jobb mer intressant.

Besöket i MELELA blev en höjdpunkt när småbarn i skoldress (vit blus och blå kjol/shorts) fnittrande pekade på oss och ropade ”Jambo Maji” (Hej Mr. Vatten). En hågkomst från invigningen i mars 2011 då barnen varit fria från skolan, fått “slösa” med efterlängtat vatten från en stråle och vi hade delat ut ballonger och reflexer. Det värmde extra i lionhjärtat, trots att dagen redan nått över 35 grader.

GOD JUL och tack för allt stöd till vattenprojekten.

LIONS RENT VATTEN

jan

Läs hela rapporten [ilink url=”https://www.lionsstaffanstorp.se/wp-content/uploads/2012/12/LRV-TZ-Reserapport-nov-12.pdf” style=”download”]Reserapport från Tanzania nov 2012[/ilink]

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This