Angelina Righult är Lions resestipendiat 2013

Angelina_Righult

Angelina Righult

Varje år skickar Lions i Staffanstorp ut ett erbjudande till alla staffanstorps ungdomar som går tredje året på gymnasiet, i år 309 stycken, att de kan söka ett stipendium för resa till ett Lionsläger i Europa.

Lägret ingår i Lion Clubs internationals ungdomsutbytesprogram som är byggt på Lionismens första syfta “att skapa en anda av samförstånd mellan jordens folk” och har som mål att skapa bättre internationell förståelse bland världens ungdom. Lions arrangerar lägren för att ge ungdomar från olika länder tillfälle att träffas under vänslapliga former. Utbytet erbjuder kulturella program, men även sport och idrott och varar i tre veckor. I år är lägret i Vichy i Frankrike.

Angelina Righult som går tredje året på samhäll/idrott på Procivitas i Malmö nappade på idén och skickade in en ansökan. När Lions ringde till henne och berättade att hon vunnit blev hon förvånad och jätteglad.

Hennes motivering till varför hon ville vinna stipendiet var:

Jag tycker det är roligt att resa och träffa nya människor. Jag är intreserad av språk

De två första veckorna ska hon bo på en sport camp och sista veckan hos en värd familj. Hon reser den 8 juli och kommer hem den 27 juli.

Angelina berättar att hon alltid har tyckt att det är roligt med språk, och att det ska bli extra roligt att åka till Frankrike för hon tycker att språket är så vackert men hon kan inte ord franska.

Hon ser fram emot resan och säger att det ska bli kul att träffa nya människor, skapa nya kontakter och se om livet är annorlunda i en fransk familj gentemot hur det är i Sverige.

Hon är inte alls orolig för att ge sig iväg ensam utan någon hon känner. Det är något som också kommer att gälla för henne till hösten då hon planerar att åka till USA och läsa juridik och kriminalogi på något universitet där.

Vi från Lions Club Staffanstorp önskar Angelina en intressant och trevlig resa till Frankrike.

Källa: Spegeln

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This