Lions Club Staffanstorp delade ut Lions stora stipendium till två idrottstjejer under Bonnamarknaden senast. Det ena stipendiet på 10 000 kr gick till Alba Forés som är tävlingssimmerska med goda chanser att nå stora framgångar både nationellt såväl som internationellt.

Motiveringen till stipendiet lyder som följer:

Alba Forés

Trots sin unga ålder har Alba presterat fantastiska resultat såväl fysiskt som mentalt. Alba är en simmare som tränar hårt och målmedvetet. Efter hennes seger i junior-SM på 400 meter frisim senast, siktar ALBA nu mot att ta en plats i nästa års EM-trupp. Siktet är dessutom att få delta i OS, kanske inte i Rio men väl i Tokyo år 2020.

Det andra stipendiet, också detta på 10 000 kr, gick till Emma Hennerfors som också sätter Staffanstorp på kartan. Hon har dessutom i dagarna tagit plats I truppen som tävlar internationellt.

Motiveringen till detta stipendium lyder som följer:

Emma Hennerfors

Emma är också en mycket ambitiös och målmedveten tjej som har judo som sin favoritsport. Emma vann guld i sin klass under det senaste NM på Island och har dessutom redan en plats i landslagets utmanargrupp. Till meriterna hör dessutom att hon kommit etta i Swedish Judo Open för ungdomar och juniorer samt att hon knep en andra placering på Finnish Judo Open.

Lions Club Staffanstorp gratulerar ännu en gång till utmärkelserna som de båda tjejerna har fått och vi önskar dem ett “LYCKA TILL” med fortsatta framgångar i sina idrottsutövningar.

Två glada stipendiater Emma Hennerfors t.v. och Alba Forés t.h. flankeras av Peter Åström, President och Hans Wentzel, Ordf. i Stipendiekommittén.

Två glada stipendiater Emma Hennerfors t.v. och Alba Forés t.h. flankeras av Peter Åström, President och Hans Wentzel, Ordf. i Stipendiekommittén.  Foto: Michael Larsson

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This