Lions Club Staffanstorp sätter sin sjätte hjärtstartare i drift!

Lions Club har sedan något år tillbaka tagit ett initiativ att placera ut hjärtstartare på olika platser i vår kommun. Forskning har påvisat att om man kan ingripa inom rimlig tid då någon person drabbas av hjärtinfarkt, brukar resultatet bli att personen ifråga kan leva vidare utan några större besvär. Eftersom åtskilliga drabbas av hjärtinfarkt, är detta något som man bör möta.

Hjärtstartare_hjärup_1

Lion Bo Gülich överlämnar hjärtstartaren till Tempo Livs som mottas av Mette Kehler Ljunggren tv. och Annika Nilsson th. som har utbildats hur man skall hantera densamma.

Detta har Lions Club Staffanstorp tagit fasta på och har under de senare åren investerat i dels hjärtstartare, dels i utbildning av personal att handha utrustningen. Allt har bekostats av Lions club.

Man har inventerat de platser, där många människor rör sig, t ex i butiker och köpcentra. Dessutom bör det vara där man kan få tillgång till hjärtstartaren även på kvällstid.

Nu senast var det Tempo Livs i Hjärup som fick en hjärtstartare. Personalen har utbildats i hur man skall ta hand om en person som drabbats, detta för att kunna hjälpa till i ett akut läge.

Lions har redan placerat ut hjärtstartare på följande ställen i Staffanstorp:

Citygross, Spelbutiken Bråhögsplatsen, Mac Donalds, Bowlinghallen i Bråhögshallen samt en ambulerande startare som Lions Club har med sig på olika arrangemang.

Hjärtstartare_hjärup - 2

Så här ser skylten ut där du kan hitta en hjärtstartare, skänkt av Lions Club Staffanstorp.

Från Lions Clubs sida är man angelägen om att sprida kunskapen, att det finns hjälp att tillgå när man är ute i samhället, om man skulle drabbas.

Lions Club kommer att fortsätta med denna aktivitet att förse vår kommun med dessa apparater samtidigt som man hoppas att hjärtstartaren inte kommer att behövas överhuvudtaget. Men, skulle olyckan vara framme finns det en större chans till överlevnad.

Lions Club Staffanstorp vill också passa på att be dig som läser denna artikel att berätta för dina vänner om att det finns hjärtstartare på olika platser i kommunen.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This