Lions Club Staffanstorp beslöt 2004 att satsa pengar på nyrekrytering av narkotikasökhundar eftersom smugglingen av droger hade ökat. Från Tullverkets sida blev man glad över Lionsinitiativet. Man fann två hundar Billy och Märta som visade sådana egenskaper att man beslöt att satsa på dessa två.

Billy har utsetts till årets narkotikasökhund 2016. Foto: Anders Roos

Den nu tolvåriga Springer Spanieln Billy med Lionsbricka nr.008, har utsetts till årets narkotikasökhund 2016. Billy har med sin hundförare Anders Mårtensson från den 1 september 2015 till den 31 augusti 2016 medverkat till 65 beslag av narkotika till en sammanlagt samhällsnyttovärde av över 119 miljoner kronor. Billy och Anders arbetar tillsammans i en brottsbekämpningsgrupp i Malmö. Även om Billy fortfarande är rask och dessutom på hugget att leta fram gömda droger på tåg, lastbilar och passagerarköerna på Sturups flygplats, är det snart dags för pensionering. Lions club kommer att uppmärksamma pensionsavgången och tacka för det goda arbete som han utfört.

För Märtas del är hon också fortfarande i tjänst och gör sitt jobb på det bästa sätt men även hon når snart sin pensionering. Lions Staffanstorp har redan börjat att förbereda sig på detta och kommer att skänka pengar till anskaffning av två nya jyckar som likt Billy och Märta blir bra på att upptäcka dessa som smuggler knark.

Hunden är som bekant mänskans bästa vän och det är definitivt dessa två som håller efter droginflödet och ser till att dessa skrupelfria smugglare åker fast.

Läs mer om: Hunden Billy

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This