_DSC0323Omkring 4 miljoner svenska kronor är resultatet hittills av den insamlingskampanj som Sveriges Lions genomförde i december för ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer”.

Det var i november som Lions i Skandinavien beslutade sig för en gemensam insamlingskampanj för barnen som befinner sig på flykt i bland annat i Turkiet och i Libanon. De pengar som Sveriges Lions samlat in ska gå till hjälpleveranser i Turkiet.

– Det absolut viktigaste för oss är att hjälpa flyktingbarnen. Det får vi möjlighet till nu, säger Åke Nyquist, projektledare och medlem i Lions Club Tillberga.

Att vi på så kort tid lyckats göra en gemensam kampanj med Lions som avsändare är otroligt bra och till en så låg kostnad som 15 000 kronor.

– 4 miljoner är en ansenlig summa som vi samlat in, till en låg kostnad av 15 000 kronor. Det är fantastiskt. Ett stort tack till alla de klubbar som bidragit till denna betydelsefulla insats för ”De glömda barnen i Syrien och dess grannländer”, säger Åke Nyquist.


 

Om Lions:

Lions Clubs International, Sverige är med sina 12 000 medlemmar en del av Internationella Lions med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 210 länder och geografiska områden över hela världen. Lions uppgift är att genom frivilliginsatser hjälpa andra människor, bygga broar mellan människor oavsett ras och religion och på andra sätt göra en samhällsinsats. Lokalt, nationellt och internationellt. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

För mer information: www.lions.se

Kontakt för projektet: Åke Nyquist 0706-37 86 00

PG: 90 1948-0
Stiftelsen Sveriges Lions Hjälpfond

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This