Lions Bonnamarknad, drar i gång under helgen den 6, 7 och 8 maj. Jag som är årets Bonnamarknadsgeneral heter Ingvar Ahlström och med dessa ord hälsar jag er hjärtligt välkomna till årets Lions Bonnamarknad.

Lions Bonnamarknad 2016, ordförande 2016 Ingvar Ahlström

Ingvar Ahlström

Hela Staffanstorp är mer eller mindre på benen dessa dagar. Vi i Lions Club tycker det är något visst med detta. Det markerar starten på årets marknader eftersom vi i Staffanstorp är bland de första för året som anordnar en marknad. Det som nu stundar är Lions Bonnamarknad nummer 46 i ordningen.

Någon har frågat: ”Tröttnar ni inte på att hålla på år efter år med detta jippo?” Svaret är, att det gör vi inte. Vi Lions Club Staffanstorp tycker att det är kul att sätta fart på Staffanstorp en gång om året och vi vet att våra besökare tycker det är trevligt att det blir en Lions Bonnamarknad årligen. Det blir fest och glädje och folk trivs på gator och torg vilket är nog så viktigt. Vår klubb är nu 52 år gammal och fortfarande har vi medlemmar som är aktiva och som har varit med och bildat klubben. På senare tid har vi fått nya medlemmar, både kvinnor och män, vilket är mycket positivt för klubbens vidareutveckling.

Vad gör då klubben med de pengar man samlar in? Under åren vi funnits till, har vi samlat in ca 10 miljoner kronor då omräknat till dagens penningvärde. Kolla gärna in artikeln om hur pengarna som insamlats har fördelats. Vi vill dessutom klargöra att alla de pengar vi får in på olika arrangemang, oavkortat går vidare till olika hjälpprojekt både lokalt, nationell och internationellt. Dessutom vill vi framhålla att Staffanstorps kommun på olika sätt stödjer Lions Bonnamarknad så at t denna kan genomföras.

Jag tänker då på hur vi får hjälp så att vi kan stänga av centrum för trafik, har Tivolit på parkeringsplatsen vid Baldersskolan, ha underhållning på kvällarna, osv.

Mit t arbete som Bonnamarknadsgeneral är att leda och samordna de olika grupperna som ansvarar för att Bonnamarknaden kan genomföras på det sätt som är tänkt. Det handlar om serveringstält och personal till detta, att toaletterna är fräscha och på plats, att sopkärlen är utplacerade, att tivolit får ström till karusellerna plus en massa andra ting som skall klaffa. Våra Lionskompisar är väl inkörda på sina arbetsuppgifter och det är en fröjd att arbeta tillsammans under Bonnamarknaden.

I serveringstältet på torget serveras både hamburgare och grillkorv och till detta kan man dessutom få en öl, ett glas vin eller vatten. Givetvis kan du dessutom köpa dig kaffe

Årets uppträden i tält och på scen ser du i Bonnamarknadstidningens programtablå.

Och du, som tycker att det verkar vara trevligt med det som Lions Club sysslar med, du är välkommen att höra av dig till oss. Du bara ställer dina funderingar till någon av våra Lions. Du hittar dessa i gula Lionjackor och du får säkert ett bra svar på dina frågor. Vi behöver flera medlemmar till vår klubb och om du är intresserad är du hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss i Lions Club Staffanstorp.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla de som ställer upp och hjälper oss då vi har olika arrangemang. Jag tänker på Aviatörerna, anhöriga och övriga vänner som helhjärtat ställer upp för Lions goda ambitioner att hjälpa dem som har det svårt på olika sätt.

Välkommen till Lions Bonnamarkand den 6-8 maj 2016 och för all del besök gärna vår loppmarknad på gamla Sockerbruket, söndagen den 8 maj mellan kl. 11-13.

Välkommen! 

Ingvar Ahlström 

Bonnamarknadsgeneral 2016

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This