Ett nytt år och vi är redan i april månad. Det drar ihop sig till vår årliga Lions Bonnamarknad. 

För min del är det mitt 30:e år i klubben och jag har under åtskilliga år haft uppdrag i styrelsen som ”Tailtwister” – att se till att mina vänner får ta del av olika program och föredrag på våra möten. Dessutom har jag haft uppdrag som kassör. Detta år är mitt första år som president i klubben vilket inneburit att jag har det stora nöjet att få leda vår klubb tillsammans med övriga Lions i styrelsen.

Bonnamarknadskommittén2016 - 3

Peter Åström

Stämningen i vår klubb är utmärkt och vi arbetar mycket bra tillsammans även om vi delvis är ett åldrande släkte. Därför vill jag passa på att berätta att vi gärna ser nya medlemmar i vår klubb, både kvinnor och män. Har du lite tid över och vill finna något som ger ett mervärde, gå då gärna in på vår hemsida lionsstaffanstorp.se för att se vad vi sysslar med under vårt verksamhetsår. Givetvis kan du också fråga någon av mina kamrater på Bonnamarknaden hur det går till att bli medlem. Dessa hittar du lätt eftersom samtliga är iklädda gula Lionsjackor. Vi har nu fyra kvinnliga Lions och det finns plats för fler nya medlemmar i klubben. Detta gäller även er män som tror på ideellt och humanitärt arbete – att ställa upp på olika sätt för att bidra till bättre levnadsvillkor för utsatta mänskor.

Mina Lionskollegor är nu i full färd med att färdigställa årets Lions Bonnamarknad, och det blir en sådan även i år. Serveringstälten skall resas, scenen skall byggas, gatorna skall stängas av, elanslutningar skall ordnas, toaletter och sopvagnar skall ställas på plats, knallarna skall resa sina marknads-stånd och tivolit borta på Baldersskolans parkering skall ställas i ordning.

Fredag kväll skall allt vara på plats och festen kan börja. Musiken i serveringstältet gör att stämningen stiger och att det blir ett bra ”tryck” hos publiken.

Jag vill passa på att berätta, att alla de pengar som du spenderar på Bonnamarknaden, oavkortat går till välgörande ändamål. Lions är en världsomspännade organisation med mer än en miljon medlemmar, där våra administrativa kostnader, betalas av medlemmarnas egna avgifter till klubben. Detta gäller både lokalt, nationellt såväl som internationellt vilket gör LIONS UNIKT!

Avslutningsvis hälsar jag alla hjärtligt välkomna till Lions Bonnamarknad 2016

Vi hoppas att också vädret blir bra med sol och värme och många besökare.

Peter Åström 

President 

Lions Club Staffanstorp 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This