”Ett Hus fyllt av omtanke och värme”

Veckan före Påsk bjuder Lions Club Staffanstorp de boende på Ronald McDonald Hus på en Påsk buffé. Det känns bra att kunna stötta dessa familjer i deras ofta tuffa kamp med sina barn. Ronald McDonald Hus Lund har varit verksamt i 11 år och Lions Club Staffanstorp har stöttat verksamheten sedan starten. Behovet för familjer att vara nära sina barn, då de behandlas ibland under mycket lång tid, växer. Huset är ofta fullbelagt varför en utbyggnad kommer att ske under året för att kunna ta emot ytterligare familjer.

RMDHI Huset har familjerna möjlighet att laga sin egen mat, tvätta sina kläder och kunna koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att kunna samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra föräldrar i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela såväl glädje som sorg för både föräldrar och syskon.

om-huset2Huset förmedlar hemkänsla, en lugn och harmonisk miljö gör att barn och föräldrar kan vila och hämta nya krafter. I huset träffar man också andra föräldrar i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela såväl glädje som sorg, för både föräldrar och barn. Precis som hemma handlar och lagar familjerna själva sin mat, tvättar sin tvätt samt städar sitt familjerum.

2015-03-29 17.00.24

Buffé på plats, dags att bjuda till bords

 

Foto: Ronald McDonald Hus Lund Text: Leif Persson med material från Ronald McDonalds hus

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This