Lions ungdomsläger sommaren 2013

Tre ungdomar

I veckan kommer 309 st gymnasieelever, som går i tredje årskurs och bor i Staffanstorps kommun, att få ett brev med erbjudande om ett ungdomsläger sommaren 2013.

Läs mer om detta stipendium.

Lions första syfte

Lions Clubs Internationals ungdomsutbytesprogram är byggt på Lionismens första syfte  “att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk”  och har som mål att skapa bättre internationell förståelse bland världens ungdom. Utbytet arrangeras inte i syfte att erbjuda tillfälle till semester, studier eller arbete. Lions arrangerar läger för att ge ungdomar från olika länder tillfälle att träffas under vänskapliga former. Utbytet, som erbjuder kulturella program, men även sport och idrott, varar oftast tre veckor.

Programmet antogs officiellt 1961. Sedan starten av detta program har drygt 60.000 ungdomar och värdfamiljer upptäckt att det inte existerar kommunikationsproblem när ”man låter hjärtat tala”. Lions utbytesprogram framhåller värdet av att deltagarna får lära känna hur man lever i andra länder.

Läs mer om förutsättningarna att söka stipendiet. Sök detta stipendium genom att skicka oss ett mail, (välj stipendium i menyn på kontakt sidan)

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This