Loppis i Staffanstorp

Loppis i Staffanstorp

Stolar i Kalifornien inköpta på Lions Club Staffanstorps loppmarknad

Det finns säkert många berättelser om saker som införskaffats på Lions loppmarknad i Staffanstorp som är både roliga och intressanta. Här kommer en berättelse som hör till kategorin intressanta.

En god vän till mig köpte möbler av Lions Club Staffanstorp för några år sedan. På den tiden var vi kollegor på samma företag i Lund. Vi reste en del tillsammans och vi kom att tala om Lions loppmarknad i Staffanstorp och vilka fynd man kan göra där. John som han heter visade sig vara intresserad av rustika möbler som helst skall ha några år på nacken och på så sätt visat sin styrka genom att fortfarande vara vackra och funktionella. De får gärna vara lite charmigt slitna för att passa hans smak. John köpte stolar, bord och två soffor som han var mycket nöjd med. Efter en tid fick John en anställning i Helsingfors dit han flyttade med sina Lions möbler som han kallade dem. Efter två år i Helsingfors flyttar John hem, inte till Sverige utan till USA. Han är nämligen Amerikan. Nu mera bor John i Kalifornien. Vi håller kontakt via Facebook och helt nyligen lägger han upp några bilder på sin nya lägenhet. Och vad ser jag då? Jo, på bilden har John börjat möblera sin lägenhet med stolarna från Lions i Staffanstorp som han fraktat hela vägen över atlanten.

Här bor John numera

När jag frågar så berättar John att sofforna är på väg med båt.

Detta måste vara de mest beresta Lions möbler vi fått höra berättats om hittills.

Har ni någon liknade berättelse så hör av er. Ni kan skriva i kommentarrutan nedan.

Nu på söndag den 12 februari har vi nästa loppmarknad. Vi öppnar portarna kl 11:00 och stänger kl 13:00. Kom i tid och fynda bland våra fina loppor. Platsen är Sockerbruksområdet i Staffanstorp.

Skånska Sillaacademien

Skånska Sillaacademien

Om torsdag gästas Lions Club Staffanstorp av Skånska Sillaacademien.

Academia Harengii Scaniensis eller mer känt som Skånska Sillaacademien. Historiskt är silltillgången en viktig förutsättning för det skånska välståndet. Samtidigt är sillen en omistlig del av det skånska kosthållet och en hörnsten i vår matkultur. Det finns ingen annan plats i världen där man har en rikare flora av sillinläggningar och sillrätter än här i Sverige. Tyvärr rör det sig om en receptskatt som håller på att gå förlorad. Skånska Sillaacademiens syfte är bl a att ta tillvara denna receptskatt och att bevara och främja traditionerna kring sill och sillinläggningar och att dokumentera och levandegöra den kulturhistoria, som är förknippad med sillen.

Vi från klubben ser med glädje fram emot denna afton med sill med tillbehör inramad av intressanta och underhållande berättelser.

Skånska Sillaacademien är varmt välkomna.

Loppis

Loppis

Den 12 februari kl 11:00 – 13:00 är det stor loppmarknad i Staffanstorp.

Lions Loppmarknad i Staffanstorp

Plats: Sockerbruksområdet

Arrangör: Lions Club Staffanstorp

 

 

 

[nggallery id=8]

Resestipendiet

Resestipendiet

Obs!  Sista dag att ansöka om sommarens resestipendium är den 27 jan 2012.  Kan sökas av er som går 2:a och 3:e årskursen på gymnasiet.

Mat och Resmässan

Mat och Resmässan

Bo under uppbyggnaden av montern

Mässan blev en succé. Över 1000 personer besökte mässans 28 utställare denna regniga januari dag. Vi från Lions Club Staffanstorp hade många trevliga besök i vår monter där vi presenterade Lions Club Internationals ungdomsutbytesprogram. Sista ansökningsdag för detta stipendium är den 27 januari. Skicka er ansökan till Lions Club Staffanstorp c/o Conny Lindhe, Box 133, 245 22 Staffanstorp, Tel 046-25 00 70

Här nedan kan ni se några bilder på glada utställare.

[nggallery id=15]
Foto: Daniel Westin

Translate »

Pin It on Pinterest